Kropp eller själ?

Lögner, svek och ond, bråd död – det är vad som för det mesta skvalpar omkring i mitt huvud när jag är ute och går. Idéerna brukar komma i strid ström, en del bra och andra mindre lyckade. Men de kommer. Så icke längre! Varför? Jo, jag har skaffat mig ett par BungyPumps (det har inget med bungyjump att göra som jag skräckslagen trodde när tjejen i sportaffären föreslog mig nämnda tingestar). Och fastän dessa fjädrande stavar på ett alldeles otroligt, fantastiskt sätt ska göra att jag tränar både kondition och styrka medan jag promenerar har de tagit död på min kreativitet. Det enda jag kan fokusera på är: Har jag rätt vinkel på stavarna nu? Tar jag i med rätt muskler? Pressar jag ner tillräckligt långt? Varje steg kräver en medveten insats av mig. Promenaderna som förut liksom gick av sig själv (?) och gav mig möjligheten till ett ibland fruktbart tankeflöde är nu ett minne blott. Intrigerna och alla händelser som brukar ta form medan jag går pulvriseras och försvinner ut i världsalltet och när jag kommer hem till datorn som uppfordrande väntar på mig blir jag nära nog förtvivlad. Vad ska jag satsa på? Kroppen eller själen?

Men förhoppningsvis får jag till en naturlig snits på detta gångande så att kroppen sköter sig själv och jag kan koncentrera mig på själen – eller vad man nu ska kalla detta förvridna sinne som emellanåt sysslar med lögner, svek och ond, bråd död.

Annonser
Det här inlägget postades i Blogginlägg. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kropp eller själ?

 1. Inger skriver:

  Hav tröst, snart blir stavföringen automatisk liksom cykling och simning och du kommer att få mer idéer än någonsin. Du vet det där med en sin själ i en sund kropp…
  Trevlig helg/iInger

 2. Inger skriver:

  Sund själ

 3. Ritva Nordin skriver:

  Heja Annika!
  Du får nog idéer förr än du anar: bungypumps kan väl fungera som mordredskap?
  En snygg hemsida! Såg den först i dag, nä jag menar i natt…
  Kram från din mordiska svägerska Ritva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s