Korsförhör

På bokmässan för några år sedan deltog jag i Korsförhör – en populär programpunkt för deckarfrälsta – tillsammans med Åsa Larsson. Det var när min andra bok just hade kommit ut och hon och jag intervjuades av för deckarfrälsta namnkunniga Lilian Fredriksson. Det var förstås rasande trevligt. Stor publik och man fick berätta om sin nyutkomna älskling. Efteråt var det dags för signering. Vid Åsa Larssons bord ringlade kön utan synbart slut och vid mitt bord stod – en person. Mannen, denne ende, skyndade sig att tala om att han inte skulle köpa någon bok utan bara ville hälsa från sin syster som kände mig. Boken hade han redan läst för den hade han lånat av henne. Sedan stod jag där och ropade tyst inom mig: Hallå, HALLÅ, jag finns också här! ända tills jag bestämde mig för att gå tillbaka till mitt förlags monter.

Denna episod är naturligtvis ingen lysande reklam för mina böcker. Men det bjuder jag på. För den brukar locka fram en hel del muntra leenden när jag återger den vid olika ”bokprat”. Dessutom är det numera inte fullt lika ödsligt vid signeringsborden, som tur är.

Annonser
Det här inlägget postades i Blogginlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s