En mörk och dyster dag, eller?

Förväntansfulla. Uppfordrande. Kanske en aning oroliga. Nu står de där och stirrar på mig. Några sitter, för all del. Men det går inte att ta fel på att deras blickar säger mig att nu, NU måste det hända någonting. De vill inte vara overksamma längre och det är på mig det kommer an hur deras tankar, samtal, göranden och låtanden ska gestalta sig. Jag ser dem framför mig som en scen i en film – eller snarare flera scener parallellt – där åskådaren tryckt på pausknappen. De står och sitter fullkomligt orörliga i låsta positioner med stelnade ansiktsuttryck. Men deras ögon rör sig. De förföljer mig och lyckas nå mig från alla möjliga och omöjliga håll. Jag blir orolig. Det kliar överallt. Det liksom pockar på. Ändå förblir jag overksam.  Om det vore lika enkelt som att bara trycka på play för att få berättelsen att rulla igång igen skulle jag vara överlycklig. Då skulle årets första skrivarfredag komma emot mig med glädje och ja, varför inte? – inspiration. Istället för att torna upp sig som en mörk och dyster dag med timmar fyllda av tvivel och vanmakt inför de nu närmast anklagande ögonen.

Men vad nu? Jag ser en och annan arm röra sig. Huvuden sänks och höjs. Någon talar med mig och personerna börjar ta trevande steg. Plötsligt är filmen igång igen. Stopp! Inte för fort! Shit, nu gäller det att hänga på …

Annonser
Det här inlägget postades i Blogginlägg. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En mörk och dyster dag, eller?

  1. lasaochlyssna skriver:

    Härligt! Skriv på, så vi får läsa snart!

  2. Ritva Nordin skriver:

    En målande beskrivning/bild av en skrivande människas startgrop! Du kanske kan ta till grillor så här på vintern…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s