Intriger på Mittuniversitetet

Intriger med dödlig utgång är det meningen att jag ska ägna mig åt idag. Och för det mesta är jag väldigt bra på att avskärma mig från verkligheten och fokusera på mitt påhittade universum. Men idag är det som förgjort. VERKLIGHETEN tränger sig på. Det är mycket som engagerar och gör mig upprörd just nu , bl.a. den förestående nedläggningen av Mittuniversitetet i mitt älskade Härnösand. Hela tiden debatteras denna fråga på facebook – och jag kan inte hålla mig från att läsa – vilket får mig att blanda ihop namnen på mina personer och allt de säger och tar sig för blir utan vettigt sammanhang. FULLSTÄNDIG KATASTROF. Men vid närmare eftertanke är förstås det som händer därute värre katastrof.

Imorgon är det en manifestation för MIUN/ Campus Härnösand på Sambiblioteket. Den ska jag gå på. Sen måste jag stoppa ner verkligheten i en låda, lägga på locket en stund och koncenterera mig. Annars kanske jag rör till det ännu mera och plötsligt låter handlingen utspela sig bland högsta ledningen på Mittuniversitet där precis vad som helst skulle kunna hända. Och det vill jag ju inte!

Annonser
Det här inlägget postades i Blogginlägg. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Intriger på Mittuniversitetet

 1. Ritva Nordin skriver:

  Kära Annika, hur gick det i lördags? Ska man avintellektualisera allt ovanför Uppsala? Inte klokt.
  Ack, ja – tillräckligt med katastrofer utan att behöva blanda in Nyllehäftet blir det ju. Jag håller mig borta från Kvitter och annat elände också. Men, fatta mod, kör på bara, baby!

  • annikasjogren skriver:

   Till manifestationen för Mittuniversitetet/ Campus Härnösand kom 2 500 personer – en gigantisk uppslutning med tanke på stadens storlek (c:a 10%). Många vredgade tal och starka ord! Nu får vi se hur det går … det är bara att hoppas till på måndag då beslutet ska fattas. För övrigt, kära Ritva, ämnar jag definitivt följa din uppmaning.

 2. lasaochlyssna skriver:

  Du kanske kan passa på att mörda någon i din bok för att avreagera dig lite:-)! Skämt åsido – jag tänkte fråga dig ifall jag fick intervjua dig till min blogg? Jag är ju en stor fan av dina böcker och skulle vilja hjälpa till att sprida dessa boktips på bloggen och på bokmässans hemsida. Maila gärna ifall du kan tänka dig att ställa upp på en intervju, i såna fall tänka jag maila över ett gäng frågor som kan få grunna på! Trevlig helg och lycka till med den nya boken! Det ska bli jättespännande att läsa den så småningom!
  MVH
  Helen alias Läsa & Lyssna (lasaochlyssna.wordpress.com)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s