Usel regissör – publikfiasko

Tillblivelsen av min nästa bok har, ärligt talat, gått i stå under en lång period. På en promenad i skogen idag såg jag plötsligt för mitt inre hur berättelsen utspelades som en teaterpjäs. Under repetition. De stackars aktörerna stapplade in på scenen utan att riktigt kunna sina repliker. Eller snarare, de visste nog vad de skulle säga, men regissören gav dem hela tiden nya direktiv. Och när de famlade omkring nästan som i blindo och skickades ut i kulisserna utan anledning, för att omedelbart kallas in på scen igen kunde vem som helst gissa sig till att denna föreställning skulle bli ett dunderfiasko.

En regissör som aldrig kan bestämma sig för vilken riktning händelserna ska ta, som skriker åt scenografen att hela tiden flytta på rekvisita och kommenderar kostymmakaren att sy om kläderna tills enbart en ömklig liten ”tumme” återstår – ja, så kände jag mig när jag insåg bedrövelsen. Där, mitt på skogsvägen. Länge har jag velat hit och dit och inte kunnat bestämma mig. Alldeles för många alternativa skeenden har trängts med varandra vilket till slut gjort mig totalt skrivningsförlamad. Jag har ändrat och ändrat och ändrat.

Men plötsligt, fortfarande där bland träden ute i spenaten, stod allt klart för mig. Och nu vet jag. Jäklar anåda! Händelsförloppets olika bitar trillade på plats och nu är det klara direktiv till skådespelarna som gäller. Inget mer jamsande eller njaande mer! Jag ska samla hela ensemblen, peka med hela handen och stadig på rösten utbrista: NU KÖR VI!!!

Annonser
Det här inlägget postades i Blogginlägg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Usel regissör – publikfiasko

  1. Ritva Nordin skriver:

    Kaos är granne med Gud – du har haft en uppenbarelse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s