Besök från hela världen

Det är fascinerande med alla ”verktyg” som finns på hemsidan/bloggen. Man kan förledas att bli självfixerad och inbilla sig både det ena och andra. Till exempel finns det en världskarta där man kan se från vilka länder alla besökare på hemsidan kommer. Sedan november har 21 länder och stater färglagts på den där kartan och med tanke på att USA, Canada, Brasilien, Ryssland och Australien finns med och tar stor plats skulle man lätt kunna låtsas att man är känd över hela världen.

Om tre besökare från Brasilien tittar in sväller färgen ut över en avsevärd del av Sydamerika och under några overkliga ögonblick hinner jag tänka: ”Wow! Nu är brassarna intresserade av mina böcker … åh, jag kanske rentav blir översatt till portugisiska.” Fem klick från Australien får mig att med värsta Crocodile Dundee-accent utbrista: ”Yeah, yeah! Here I come!” Ända tills jag sansar mig och kommar på att de antagligen har gått vilse i cyberrymden eller så har de googlat på Dan Brown och – eftersom jag nämnt honom i ett inlägg – råkat hamna på min hemsida utan att kunna begripa ett dyft av vad det står.

Nå, jag är ju en ganska blygsam och jordnära person (!) och går definitivt inte omkring och tror att världen ligger för mina fötter. Men den där kartan kittlar lite i alla fall … Göder egot liksom. Av alla världsdelar är det nu bara Afrika som fattas. Det vore faktiskt kul med lite färg där också. Även om klicket egentligen bara skulle vara för Dan Browns skull.

Annonser
Det här inlägget postades i Blogginlägg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Besök från hela världen

  1. Paola Arnqvist skriver:

    Hedonismen är till för vårt bästa!
    Du skriver sååå bra Annika…allt guld på dig!

  2. annikasjogren skriver:

    Paola! Jag viftar på svansen, gnyr lite och lägger huvudet inställsamt på sned! Tack! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s