Deckarfestivalen i Sundsvall

Igår började Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall – ett alldeles fantastiskt evenemang! Tänk er, en festivel om deckare, min passion, bara fem mil från Härnösand! Där jag bor. Vad mer kan man önska? Och bland ett antal prominenta författare kändes det oerhört hedrande att vara först ut när jag tillsammans med ett gäng blodtörstiga deckarentusiaster äntrade scenen i Kulturmagasinets Programsal. Det skämtades frejdigt om förgiftat vatten i karafferna på bordet och om den fasansfulla källaren där några gamla deckarklassiker letats fram inför bokpratet. Mordstämningen var på topp!

Att berätta om sina böcker för en intresserad publik är alltid väldigt givande och inspirerande. Lyckas man dessutom få en eller annan intresserad av att läsa det man knåpat ihop är det förstås ännu bättre …

En ny spännande bekantskap var Leif Woxlin som skrivit en serie han kallar Hälsingedeckare och som jag blev mycket nyfiken på. Vi hann sitta en stund efteråt och samtala lite. Å, det är så roligt att träffa andra författare och byta lite tankar om denna den ensammaste av sysslor!

På programmet under dessa festivaldagar står också  bl.a. filmvisning, berättarcafé,  festkväll och mingel med de prominenta författarna samt – något jag ser mycket fram emot imorgon kväll – en interaktiv mordgåta framförd av Profilteatern, serverad med en trerätters middag. Mums för en deckarnörd!!!

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Blogginlägg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s