Omdömen

Recensioner i media finns under varje titel. Här följer ett axplock andra omdömen:

  • Om Där ingen vind blåser

Det här är en bok helt i min stil, en bok av Härnösands egen Karin Fossum. Har ni inte läst Annika Sjögren ska ni helt klart göra det! (Erica Bonn, Boktipset)

Annika Sjögren är lärare på lågstadiet och detta är hennes debut i kriminalgenren. Mycket psykologisk och med djupa insikter, som lovar gott för kommande alster. (DAST)

  • Om Som glöd blir till aska

Författarinnan var helt ny för mig, och jag blev ganska imponerad av det jag
läste. Mycket bra research gjord av Sjögren, vilket får händelser att verka
trovärdiga. Intrigerna är många, men de blir aldrig för invecklade, utan ligger på en perfekt nivå för att intresset och spänningen ska bibehållas.  (Angos bok- och filmblogg)

En deckare utan någon avdankad polis, ingen alkoholiserad snut som är trött på livet.  Utan en ren psykologisk thriller om människan och denns hemliga mörker. Staffan stör jag mig på så mycket, jag vill ruska om honom och be honom öppna munnen, precis som Sonja vill. Sonja som skäms över sina handlingar så mycket. Starkt skrivet, rappt berättat och mycket intensiv. (Midnattsflicka)

Lyssnar sällan på böcker, men har lovat mig själv att försöka vänja mig vid det. Som glöd blir till aska är en riktigt bra thriller som tar upp det pikanta problemet med misshandel i hemmet. Fast det är inte mannen som misshandlar sin hustru, utan tvärtom. (Bokmalens boktips)

  • Om Ur havet stiger vågorna

När två barn på skolan misstänks fara illa hemma väljer Louise att vänta med att
polisanmäla barnens far, som de tror misshandlar barnen. Detta val visar sig få
ödesdigra följder både för Louises arbetsliv och familj.Lagomt spännande
och bra skrivet tycker jag. Jag tänker med nöje läsa hennes övriga böcker.        (Bibliotekarie från norr)

Ur havet stiger vågorna (underbar titel) är något av det mest gedigna i kriminalromansväg som jag läst på länge. En strukturerad och logisk pusseldeckare som utspelar sig i den ”lilla” världen, i kvarteren runt hörnet. Här finns inga maffiabossar, ingen undre värld, inga gängkrig eller knarkleveranser som hamnar i oriktiga händer. Stockholm noir och hårdbarkade gangstrar i all ära men finessen med Ur havet stiger vågornaär just att den är motsatsen till allt det där världsomspännande och storvulna. Handlingen utspelar sig i Härnösand med omnejd, det finns inga poliser bara en väktare med polisambitioner och en massa skolfolk. Och det blir ändå så väldigt bra. (…) Författaren, Annika Sjögren, är en av Ordfronts senare satsningar och när jag läser denna, hennes tredje bok, slår det mig att det är så väldigt tyst om henne. Det är synd, för hon står sig bra, om inte bättre, i konkurrensen av deckardrottningar. (Stockholmsdetektiven)

  • Om Allt vad marken gömmer

Jag tycker om böcker som handlar om vanliga människor som, av omständigheterna eller ödet, tvingas göra ovanliga saker. Det här är en sådan bok. Annika Sjögren tecknar sitt persongalleri mycket skickligt och storyn är spännande. Stilen påminner, både till sätt att skriva och till handlingen, om något som Karin Alvtegen skulle ha kunnat skriva. Märkligt nog har inte Annika Sjögren uppmärksammats efter förtjänst (jag tror det här är hennes fjärde bok), åtminstone inte som jag sett, för hon skriver mycket bra, bättre än andra, mer säljande författare tycker jag.  Jag snubblade över en av hennes tidigare böcker av en slump (Som Glöd blir Till Aska var det) och fick den här som ett recensionsexemplar och kommer definitivt att läsa hennes andra två alster också. Jag gillar också att hennes böcker allihopa har titlar efter de fyra elementen, Ur Havet Stiger Vågorna, Som Glöd Blir Till Aska, Där Ingen Vind Blåser och så den här! (Läsa&Lyssna)

Den brittiska thrillermästarinnan Ruth Rendell var en hejare på att
skildra vardagens farlighet och förmedla den känslan till läsaren. Jag tycker
att svenska Annika Sjögren har samma förmåga. Hon skriver om människor
och miljöer i Härnösand på ett övertygande sätt. Konstigt att inte hon är mer
läst. (…) Har ni inte läst Sjögren än – så gör det. Om ni vågar riskera nattsömnen. Boken
är svår att lägga ifrån sig. (Benitas bokblogg)

Annonser